Plombières-les-Bains in de Vogezen

Sightseeing in de Vogezen en Haute-Saône

 • Plombières-les-Bains
  Centrum van Plombières-les-Bains
 • Centrum van Plombières-les-Bains
  Centrum van Plombières-les-Bains
 • Plombières-les-Bains
  Plombières-les-Bains
 • Luxeuil les Bains
  Luxeuil les Bains
 • Avondmarkt Luxeuil les Bains
  Avondmarkt Luxeuil les Bains
 • Automuseum Mulhouse
  Automuseum Mulhouse
 • Beeldentuin van Humblot in Darney
  Beeldentuin van Humblot in Darney
 • Uitzicht over Belfort vanaf de citadelle
  Uitzicht over Belfort vanaf de citadelle
 • Citadelle Besançon, uitzicht over Le Doubs
  Citadelle Besançon, uitzicht over Le Doubs
 • Citadelle Besançon
  Citadelle Besançon
 • Citadelle Besançon, uitzicht over Le Doubs
  Citadelle Besançon, uitzicht over Le Doubs
 • Glasfabriek van La Rochère
  Glasfabriek van La Rochère
 • Source de la Moselle, de bron van de Moezel
  Source de la Moselle, de bron van de Moezel
 • Stenen rivier bij Barbey Seroux
  Stenen rivier bij Barbey Seroux
 • Cascades de Tendon
  Cascades de Tendon
 • Cascades de Tendon
  Cascades de Tendon
 • Pont Tatal Claudon
  Pont Tatal Claudon
 • Uitzicht vanaf de Grand Ballon met op de achtergrond de Alpen
  Uitzicht vanaf de Grand Ballon met op de achtergrond de Alpen
Prev Prev

Geniet van de natuur en cultuur in de Vogezen en Haute-Saône. Onze molen ligt op de grens van deze prachtige departementen die het ontdekken meer dan waard zijn. Bezoek de verstilde dorpjes, de kuuroorden met hun vergane glorie, proef de streekproducten en voel de ruimte van de vrije natuur.

Kuuroorden

De middeleeuwse stadjes Plombières-les-Bains en Luxeuil-les-Bains zijn een bezoek waard. Vooral Plombières ken een rijke geschiedenis aan hooggeplaatsten die er vanwege het geneeskrachtige water hun heil zochten, onder wie Stanislas Leczinsky (hertog van Lotharingen), Joséphine de Beauharnais (echtgenote van Napoléon Bonaparte), Napoléon III, Voltaire, Berlioz en koningin Hortense. De nog uit de Romeinse tijd stammende baden zijn te bezoeken en bieden wellnessarrangementen aan. Er zijn onder het charmante stadje maar liefst 27 warmwaterbronnen, variërend in temperatuur van 57 tot 84 graden.

In Luxeuil-les-Bains is het vooral de Rue Victor Genoux met de monumenten aan weerszijde die de bezoeker bekoort. Andere kuuroorden in de omgeving van Moulin le Thiéloup zijn Bains-les-Bains en wat verder richting het westen Contrexéville en Vittel. De Route Thermale voert langs deze plaatsen.

Duizend merengebied

Raddon, op ongeveer 20 minuten vanaf onze molen, is een mooi vertrekpunt om het Plateau des Milles Étangs te verkennen, het duizendmeren gebied. De 60 kilometer lange Route des Mille Étangs kan zowel per auto als per fiets worden afgelegd verbindt de mooiste meertjes, schilderachtigste dorpjes en dichtste bossen. De bekkens zijn gevormd met het wegtrekken van de gletsjers 12.000 jaar geleden. Vanaf de elfde hebben de monniken en boeren het land ontgonnen en lieten de bekkens vollopen met water.

Direct langs onze molen loopt de Route des Chalots. De voor onze streek kenmerkende chalots zijn kleine schuurtjes naast een boerderij, waarin etenswaren en kostbaarheden werden bewaard. De Route des Chalots biedt u de gelegenheid om de omgeving te verkennen en kennis te maken met het erfgoed en streekproducten zoals kirsch, andouilles, bier, kersen, Munsterkaas en honing.

Hoge Vogezen

Ten oosten van Remiremont beginnen de Hoge Vogezen, met de Grand Ballon als hoogste punt op 1423 meter. De Grand Ballon is te bereiken via de adembenemende Route des Crêtes, die over de hoogste kammen van de Vogezen gaat met naar het oosten uitzicht op het Elzasdal en naar het westen op de bergen en dalen van de Vogezen. Bij helder weer kunt u vanaf sommige punten de toppen van de Alpen zien liggen in verte. Geniet van de lunch in een van de vele fermes auberges.

Andere bezienswaardigheden in de Hoge Vogezen zijn de grote waterval van Tendon en het dal van de Moezel die bij Bussang ontspringt. Maar de grootste attractie zijn natuurlijk de vele prachtige wandelingen die hier zijn uitgezet. Rust gegarandeerd.

Lage Vogezen

Het lager geleden deel van de Vogezen bevindt zich ten westen van Remiremont. Hier glooit het landschap lieflijk en ziet u verstilde dorpjes langs snelstromende riviertjes, fruitboomgaarden en uitgestrekte bossen. De Franse campagne, een wandel- en fietsparadijs. Bezoek de beroemde glasblazerij van La Rochère en verbaas u over de Pont Tatal niet ver daarvandaan, een 38 meter hoge brug uit de laat-negentiende eeuw.

Zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van Moulin le Thiéloup ligt Ronchamp met de beroemde Notre Dame du Haut van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier. Deze bijzonder vormgegeven kapel werd in 1954 voltooid en lijkt wel op een groot schaaldier. Rijdt u nog een half uurtje verder, dan komt u in Belfort met de kolossale stenen leeuw tegen de rotswand van het citadel. De leeuw is vervaardigd door beeldhouwer Frédéric Bartholdi, die later het vrijheidsbeeld in New York maakte.

Dit is slechts een korte en onvolledige samenvatting van de vele bezienswaardigheden in de omgeving van Moulin le Thiéloup. In de molen liggen vele flyers, brochures en  boekjes van de attracties in de omgeving die u zeker op ideeën zullen brengen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Moulin le Thiéloup
2, Le Thiéloup
70320 Aillevillers-et-Lyaumont
E-mail
Telefoon
0033 363 47 90 36
Mobiel
0033 6 47 69 59 38